Vuosikertomus 2016

Hallitus

Minna Särkkä puheenjohtaja
Veera Kamaja varapuheenjohtaja
Mirjam Kosunen rahastonhoitaja
Marja-Liisa Kotro sihteeri
Antti Mustonen jäsen
Esa Juuti jäsen
Leena Lauronen jäsen
Margit Hautasaari varajäsen.
Sirpa Vaalamäki varajäsen

 

SIDOSRYHMÄT

Kuulumme Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n (SEY) yhteistyöyhdistyksiin. SEY:n liittovaltuustossa yhdistyksen edustajana varsinaisena jäsenenä oli Minna Särkkä.. Ensimmäisenä varajäsenenä oli Mirjam Kosunen ja toisena varajäsenenä Marja-Liisa Kotro.

VARSINAINEN TOIMINTA

Eläinsuojeluneuvojat

Eläinsuojeluneuvojina toimivat Minna Särkkä, Esa Juuti ja Marja-Liisa Kotro ja Antti Mustonen. Neuvojat tekivät tarkastuksia ilmoitusten perusteella tai ohjasivat pyynnöt eläinsuojeluviranomaisille. Eläinsuojeluneuvojat antoivat ohjeita ja opastusta puhelimitse ja osallistuivat myös käytännön työhön eläinten auttamiseksi.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen valvontaeläinlääkäri Auli Koponen teki merkittävää yhteistyötä yhdistyksemme kanssa.

Käytännön eläinsuojelutyö

Yhdistys on tehnyt kiinteää yhteistyötä alueen löytöeläinhoitolan kanssa. Olimme mukana löytökissojen esittelypäivillä Savonlinnassa kolme kertaa.

Yhdistys jakoi talvella Savonlinnan kaupungin ostamaa kauraa talvehtiville vesilinnuille. Sorsien ruokinnasta vastasi Mirjam Kosunen. Yhdistyksen huostaan tulleet luonnonvaraiset eläimet hoidettiin pääasiassa Marja-Liisa Kotron toimesta. Yhdistys tekee yhteistyötä lintuasiantuntija Risto Ruuskan kanssa. Ruuska kuljetti yhdistyksen kustannuksella alueen jatkohoitoa tarvitsevat loukkaantuneet linnut hoitopaikkoihin tai Mikkeliin jatkokuljetukseen, jos eläinsuojeluneuvojat eivät päässeet matkaan.

Eläinten viikko

Eläinten viikon teemaeläimenä oli vuonna 2016 hevonen. SEY pyrki muistuttamaan valistuksella ja tapahtumilla hevosen oikeasta ja lempeästä kohtelusta. Varsinkin lasten ja nuorten toivotaan omaksuvan jo varhain rakastava ja arvostava ote hevosharrastuksessa.

Yhdistyksemme oli mukana Kerimäellä 8. ja 9.10. hevosaiheisissa koko perheen
ilmaisissa tapahtumissa. Lauantaina vietettiin suomenhevosen päivää. Paikalla sai tutustua erilaisiin suomenhevosiin ja saada kärryajelua kirkon ympärillä. Sunnuntaina järjestettiin Heppabrunssi. Alueelle saapui ratsukkoja eri ympäristön talleilta. Paikalla olleet saivat halutessaan nauttia Lounaskahvila Katriannan maittavan brunssin. Lauantain järjestelyistä vastasi Saimaan Hevosurheilijat ry ja sunnuntaina Katriannan lisäksi Taina Ansela. Yhdistyksemme jäseniä oli paikan päällä avustamassa tapahtumissa ja jakamassa Eläinten ystävä-lehteä ja muuta SEYn materiaalia.

Osallistuminen kokouksiin ja tapahtumiin

Yhdistys järjesti Eläinsuojeluyhdistysten kummit ry:n kanssa sirutustapahtuman Savonlinnan Akvaarion tiloissa tammikuussa. Nina Karvinen laittoi tunnistesirun monille kissoille ja koirille.

Olimme mukana kesäkuun alussa linja-autoaseman tapahtumassa jakamassa tietoa ja esitteitä.

Yhdistyksen neuvojat ja hallituksen jäsenet ovat osallistuneet yleisiin valtakunnallisiin eläinsuojelu- ja yhdistyskoulutuksiin mahdollisuuksiensa mukaan


VARAINHANKINTA

Yhdistys sai varansa jäsenmaksuista ja SEYn avustuksesta. Kertomusvuonna tuloja tuli myös keräystuotoista ja lahjoituksista.

Musti ja Mirri Oy on lahjoittanut yhdistyksellemme tuotteita jaettavaksi eri tapahtumissa.
Yritys järjesti marraskuussa myös keräystapahtuman, jossa vastaanotettiin lahjoitustuotteita löytöeläintaloille. Liike itse lahjoitti suuren määrän tuotteita. Yhdistys oli paikalla vastaanottamassa tavaroita ja jakamassa SEYn materiaalia. Tuotteet luovutettiin paikan päällä Taina Anselalle ja Timo Sistoselle käytettäväksi kodittomien lemmikkien hyvinvointiin Kiitos kaikille lahjoittajille!


MUU TOIMINTA

Savonlinnan irtoeläinten huostaanoton hoiti Taina Ansela Savonlinnan Kerimäeltä. Hänellä on sopimus myös Enonkosken ja Parikkalan kunnan kanssa.


Hallitus kiittää kaikkia toimintaan osallistuneita ja meitä tukeneita henkilöitä ja yhteisöjä.

 

 


Hallitus kiittää kaikkia toimintaan osallistuneita ja meitä tukeneita henkilöitä ja yhteisöjä.