Toimintasuunnitelma 2017

Yhdistys tekee vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi. Osallistumme mahdollisuuksiemme mukaan alueellamme järjestettäviin eläimiin liittyviin tapahtumiin.

Eläinsuojeluneuvojat

Yhdistyksen tarkastuksia tekevinä eläinsuojeluneuvojina jatkavat Minna Särkkä, ja Marja-Liisa Kotro (tauolla toistaiseksi). Neuvontatyötä muutoin tekevinä eläinsuojeluneuvojina jatkavat Antti Mustonen Esa Juuti.

Osallistuminen ja edustus valtakunnallisissa ja alueellisissa tapahtumissa ja kokouksissa

Yhdistyksen liittovaltuuston varsinaisena jäsenenä on Minna Särkkä, 1. varajäsenenä Veera Kamaja ja 2. varajäsenenä Marja-Liisa Kotro.

Järjestötoiminta Savonlinnassa

Eläinten viikolla 2017 teemana on luonnonvaraiset eläimet. Yhdistys järjestää aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Eläinten hoito ja huostaanotto

Yhdistys ottaa kulloisten mahdollisuuksiensa mukaan  hoidettavakseen lemmikkieläimiä, jos niille ei ole löytynyt muuta paikkaa ja eläimelle on mahdollista löytää uusi koti.

Loukkaantuneita luonnonvaraisia eläimiä hoidetaan tilapäisesti Minna Särkän kodin alakertaan rakennetussa häkissä. Jatkohoitopaikkana on Heinolan lintutarha tai Juha Hartikainen Viinijärveltä. Yhdistys kustantaa tarvittaessa ja aina etukäteen sovittuna eläinten kuljettamisen sekä hoitamisesta aiheutuneet kustannukset.

Yhdistys tekee yhteistyötä Savonlinnan ja ympäristökuntien löytöeläinkotien kanssa. Yhdistys osallistuu Savonlinnassa järjestettäviin löytökissojen uusien kotien etsintään olemalla mukana mm. kissaesittelyissä. Savonlinnassa talvehtivien vesilintujen ruokintaa jatketaan yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa.

Valistustoiminta

Yhdistyksen jäsenet pyrkivät käymään pyydettäessä mm. kouluilla ja päiväkodeissa pitämässä lapsille ja nuorille eläinsuojeluaiheisia tietoiskuja ja luentoja. Yhteyshenkilöinä ovat Minna Särkkä ja Marja-Liisa Kotro.